Hij heet James. Recent zijn VWO diploma gekregen en hij wil graag bestuurskunde studeren. Hiernaast is hij fervent Feyenoord supporter en houdt hij zielsveel van zijn familie, met name ook zijn zusje.

Zijn ouders werken beiden hard. Z’n moeder heeft een eigen bedrijf waar ze meer uren in steekt dan ze zou willen, gelukkig helpen haar twee kinderen haar graag mee. Dit zal ook wel invloed hebben gehad op James, en zijn ambitie om bestuurskunde te gaan studeren. Zijn jongere zusje weet het nog niet zeker, ze heeft gelukkig nog wat jaren om te besluiten wat de toekomst haar gaat brengen.

Samen met zijn neven heeft hij seizoenskaarten voor zijn favoriete voetbalclub. Overigens zorgt hij er ook voor dat hij koste wat kost bij deze wedstrijden aanwezig is. Je mag jezelf anders natuurlijk geen echte supporter noemen. Tussen voetbalwedstrijden door zorgt James ervoor dat er goed voor zijn zusje wordt gezorgd. Nooit en te nimmer mag zij zich alleen voelen, dus neemt hij ook uitgebreid te tijd om samen met haar een filmpje te kijken. En wie bij haar een haar durft te krenken zal erachter komen hoe fervent hij echt Feyenoord supporter kan zijn!

Inmiddels is het vakantietijd en kan James weer gaan genieten van alle dingen waar hij gelukkig van wordt. Wederom staat bovenaan -natuurlijk- het voetballen. Vanavond mag hij er weer tegenaan. Zoals gewoonlijk geniet hij volop, ook zijn beste vriend traint al jaren samen met hem. Na de training fietsen ze samen naar huis.

Twee dagen verder krijgen zijn vader, moeder en zusje te horen dat hij niet meer te redden is. De schade aan zijn hersenen zijn dusdanig ernstig, dat James zoals we hem kennen er niet meer is. Het enige wat we nog medisch kunnen, is ervoor zorgen dat zijn gezonde organen andere mensenlevens redden. Zijn familie twijfelt geen seconde: “Dat zou hij hebben gewild, dat weten we zeker.”

James is na zijn training aangereden door een automobilist onder invloed van alcohol.