Hey! Hallo! Joehoe! Heb ik je aandacht!?

Ik ben Simba. 27 jaar en zo’n acht jaar verpleegkundige. Ik ben na mijn middelbare school begonnen aan de opleiding tot verpleegkundige. Na een opleiding van vier jaar, vol met externe stage’s en vele afdelingen in het ziekenhuis, ben ik na mijn diplomering op een chirurgische afdeling gaan werken. Na een kortdurende carrière op deze afdeling kreeg ik de mogelijkheid mij te specialiseren.

De CCU (Coronary Care Unit) opleiding, kortom verpleegkundige op de hartbewaking.

AmbulanceOverigens! Kort voordat ik met de CCU opleiding startte, kwam ik in aanraking met de zorgambulance (ambulancezorg voor zorgvragers die geen acute zorg behoeven maar wel liggend vervoerd moeten worden). Veelal patiënten met kanker of de oudere medemens die met deze ambulance werden vervoerd. Ook werd ik gevraagd om te gaan repatriëren. Patiënten in het buitenland ophalen die daar een ongeval hebben gehad of ziek zijn geworden. Hierdoor heb ik veel van Europa gezien. Portugal, Spanje, Frankrijk of juist de wintersport gebieden als Zwitserland en Oostenrijk. Heel Europa ben ik door gesjeesd om patiënten weer veilig thuis te brengen.

Terug naar het ziekenhuis waar ik ondertussen aan het studeren was. Op de CCU heb ik ervaring op mogen doen met zorgvragers die hart zorg nodig hadden. Na mijn diplomering heb ik hier met veel plezier gewerkt en ook geregeld op de catheterisatiekamers gewerkt om het team te ondersteunen bij dotter procedures of pacemaker implantaties. Ook waren wij hier actief binnen het reanimatieteam; ZOEF! Daar gingen we weer met de crashkar (kar met benodigheden voor mensen die ernstig ziek werden). Na hier zo’n 2,5 jaar gewerkt te hebben, ben ik naar een nieuwe uitdaging gaan zoeken.

Hierdoor kwam ik terecht op de ICU (Intensive Care Unit) in hetzelfde ziekenhuis. Een leuk, dynamisch ziekenhuis was ik ondertussen achter gekomen! Op de IC heb ik mijn kennis en kunde uit mogen breiden en ben ik trots op mijn behaalde diploma! In een centrum waar grote trauma’s binnen komen, moet je als IC verpleegkundige flexibel en dynamisch kunnen zijn. Ik heb hier vele zieke mensen mogen helpen en vele cursisten mogen begeleiden naar hun fel begeerde papiertje (lees: diploma). Ik heb mensen icu-monitor.pngkunnen laten lachen vóór ontslag naar de verpleegafdeling en familieleden mogen begeleiden bij hun verdriet om een verloren dierbare. Naast mijn werk op de ICU ben ik momenteel ook werkzaam in de ambulancezorg op de spoed ambulance. Hier verleen ik eerste hulp bij ongevallen en ziekte. Op de ambulance kom je, net als op de ICU, met veel verschillende soorten zorgvragers in aanraking en ben je een spin in het web wat de zorg heet. Als niemand er meer uit komt, belt men óf 112, of de IC. In mijn vrije tijd (haha, ja dat heb ik ook nog!) zit ik bij een vrijwillig brandweerkorps in de functie van manschap. Brandjes blussen, auto’s knippen.

Overal waar iedereen weg rent, ren ik ernaar toe! Een junkie, wel te verstaan: een adrenaline junkie!

Tot ziens,

Simba